StartProfilTjänsterKontaktLänkar

 


TILLBAKA (Klicka här för att återvända)


Inger Öst GroupROLF CARLSSON BAND
- Själ och Blod


Skivnummer: RRCD163
Utgivningsår:
2015
Titel:
Själ och Blod
Artist:
Rolf Carlsson Band
Rolf Carlsson kan fira 30 år som artist 2015, men också som poet och författare. Så varför inte fira detta lite extra? Under våren kom hans andra roman ”Rosita Bitter” och den nya plattan ”Själ och blod” släpps 23 oktober. Parallellt kommer också hans låtar ut i bokform för första gången.

Det nya albumet ges ut under bandnamn, kopplat till Rolf själv visserligen men så är det i huvud- sak hans texter och musik det handlar om och det är han som sjunger.
– Det var ju i ett band jag började sjunga och spela gitarr 1985, vi stod i replokalen och nötte låtar regelbundet och var hyfsat seriösa, unga män. Men så fick vi göra en skiva också... Ungefär på samma sätt har vi jobbat med den nya plattan, om än ett annat band och tretti år senare. Vi har gått till replokalen regelbundet, format låtarna tillsammans och spelat in allt själva.

Rolfs första, helt egna platta kom 1997 och deltagandet i Melodifestivalen 2002 med balladen "Tidig är tiden" innebar ett visst publikt genombrott som artist och låtskrivare. Singlarna "När tågen går förbi" och "Maskrosbarn" blev radioframgångar 2006/2007 liksom "Det är du", en duett med Idde Schultz, från 2009. Senaste plattan "Fina dagar" (2012) breddade publiken och den blev hans hittills största skivframgång på topplistorna.

I maj släpptes singeln "Goda mänskor", den följdes upp med "Själ och blod" i början av septem- ber och ”Blå balkong högst upp” går ut som tredje singel alldeles inpå albumreleasen.

Rolf och hans band består förutom honom själv av mångårige vapendragaren Marcos Ciscar på keyboards, trummisen Per Hero (fd Blueass Bluesband, Kingbirds mm) och basisten Anders Höjd.


order@riverside-records.se

 


Låtar som skivan innehåller:

  1. Aldrig vi mot dom
  2. Goda mänskor
  3. Skimrande ljus
  4. Klara med K
  5. Nittonhundraåtti
  6. All kärlek du kan få
  7. Du finns här i mitt liv
  8. Själ och blod
  9. Blå balkong högst upp
  10. Var nöjd med dig självTILLBAKA (Klicka här för att återvända)

 Riverside Records - Vanadisvägen 6 - 113 46 Stockholm - info@riverside-records.se - 08-545 450 64