StartProfilTjänsterKontaktLänkar

 


TILLBAKA (Klicka här för att återvända)


Inger Öst GroupSUNSET SERENADERS
-
Hokum, Blues and Ballads

Skivnummer: RRCD159
Utgivningsår:
2015
Etikett:
Riverside
Titel:
Hokum, Blues and Ballads
Artist:
Sunset Serenaders
När de tre medlemmarna i Sunset Serenaders slog sina huvuden ihop i syfte att försöka kategorisera bandets musik så var det inte enkelt. Visst innehöll repertoaren inslag av jazz, blues, hawaiimusik, country och Tin Pan Alley, men någon övergripande genrebeteckning stod inte att finna som gjorde bandets musik rättvisa. Det som stod till hands var att uppfinna en egen term - förbudstidspop, helt enkelt populärmusik från det sena 20-talets och tidiga 30-talets USA.

Sunset Serenaders består av Robert Spång, steel guitar och leadsång, Nils Ahnland, gitarr/sång och Nisse Palm, kontrabas/sång är en unik kombi-nation i vårt svenska musiklandskap, och kanske det enda band med sättningen steel guitar, orkestergitarr plus kontrabas och dessutom mycket stämsång.

Roberts tidstypiska sång är en del av bandets sound, liksom det drivande kompet från Nils och Nisse, men kanske färgas Sunset Serenaders ändå mest av steel guitarens säregna klang. Det är Robert som mästerligt hanterar detta instrument, som inte bara är vackert att höra på utan även grant att skåda. Roberts instrument är en resonatorgitarr (elgitarrens förgångare) från 1928.

Sväng, nostalgi, vemod, glädje, ös och humor är vad man får om man ser Sunset Serenaders live, och nu kan man alltså ta del av detta på skiva. Inte stenkaka, utan en helt vanlig cd. Med snygg, modern men ändå tidlös produktion. 14 låtar, de flesta från åren 1920-1934 av kompositörer som Hoagy Carmichael, Irving Berlin och Tampa Red.order@riverside-records.se

 


Låtar som skivan innehåller:

 1. I'm A Dreamer. Aren't We All?
 2. Lies
 3. Somebody Been Using That Thing
 4. Stardust
 5. The Old Man Of The Mountain
 6. Take Your Tomorrow
 7. That Lonesome Train
 8. In A Shanty In Old Shanty Town
 9. Trav'Lin' All Alone
 10. When You And I Were Young. Maggie
 11. Coney Island Washboard
 12. Dog And Cat
 13. All By Myself
 14. That's The Good Old Sunny SouthTILLBAKA (Klicka här för att återvända)

 Riverside Records - Vanadisvägen 6 - 113 46 Stockholm - info@riverside-records.se - 08-545 450 64